GALA 50 ANYS DEL LLIURAMENT DE CLAUS PELS ALCODIANS

La Gala, on reunirem a tots els Capitans, Alcaids, xiquets i xiquetes (alguns ja majorets) que han format part d’este entranyable acte durant el darrer mig segle, inclourà l’estrena del sainet fester “On estan les claus” d’Ana Maria García.

miniatura
22 d’abril de 1974. Aquell dia fresquet i assolellat de primavera va ser la primera vegada que un xiquet de la Filà Alcodianos va protagonitzar el Lliurament de Claus al Capità a la seua arribada a la plaça. Va ser José Ignacio Sirvent Mira al Capità Cristà 1974, Salvador García Parra, de la Filà Mossàrabs.
Des d’aquell dia, 50 anys han passat: molts Capitans, molts xiquets i xiquetes, molts Alcaids… fins arribar a enguany 2024, que el nostre Capità, Daniel Cano Canales, tancarà el cinquantenari rebent les claus de mans de la xiqueta Adriana Serra i el xiquet Lorenzo Pastor, amb el vistiplau de l’Alcaid Francisco Ferrero.
Els Alcodianos som gent de celebrar, i de celebrar com cal. Per això hem organitzat una gran Gala dels 50 anys del Lliurament de Claus, on reunirem a tots els Capitans, Alcaids, xiquets i xiquetes (alguns ja majorets) que han format part d’este entranyable acte durant el darrer mig segle.
La Gala tindrà lloc el dia 18 de novembre de 2023 a les 19:00 hores al Teatre del Col·legi Salesià. Han estat convidats tots els capitans que han rebut de mans d’un xiquet o xiqueta alcodià / alcodiana les claus del castell i que encara hi viuen. També tots els xiquetes i xiquetes (molts d’ells i elles ja tenen poc de xiquets i xiquetes) que hi han participat al llarg d’aquest mig segle. L’entrada és lliure, no serà necessari confirmar l’assistència, ni recollir cap tiquet.
La vetllada començarà a les 19:00h amb un video on recordarem els 48 lliuraments de claus (1974-2023) i els seus protagonistes. Desprès assistirem a l’estrena absoluta mundial del sainet “On estan les claus?”, d’Ana Maria García, i finalment retrem un xicotet homenatge als nostres convidats: Capitans, xiquets i xiquetes i Alcaids dels darrers 50 anys.
A la nostra web, secció història, podeu vore fotos de tots els Alcaids i xiquets que han fet el lliurament de claus.
Entrevista en COPE Alcoy: https://www.copealcoy.es/la-nostra-festa-miercoles-14-de-noviembre-del-2023/
Cartel anunciador Gala Entrega LLaves 50 años

Comments

commentsEls comentaris estan tancats.