L’ALCODIANA ONA SANTONJA ARACIL, NOVA SERGENT INFANTIL CRISTIÀ

Aitana Cantó Jordà, de la Filà Cordón, guanya el concurs i serà la nova sergent infantil moro. Ona Santonja Aracil, de la Filà Alcodianos, segona classificada, serà sergent infantil cristià.

Ona Santonja, sergent infantil cristià 2024

Ona Santonja, sergent infantil cristià 2024

Ahir dissabte 11 de novembre es va celebrar a la Filà Abencerrajes el concurs per cobrir les places de sergent infantil moro i cristià, donat que els titulars actuals, Juan Abad (Alcodianos) i Abril Albero (Aragonesos) deixen vacant el càrrec. Al concurs s’hi van presentar 3 xiquets i 4 xiquetes: Ona Santonja Aracil (Alcodianos), Aitana Cantó Jordá (Cordón), Jimena Vicens Cánovas (Tomasinas), Mateo Coderch Pastor (Guzmanes), Yago Zapata Sempere (Navarros), Nicolàs Agulló Monllor (Berberiscos) i Martina Montava Cavallero (Aragonesos), tots ells entre 8 i 10 anys d’edat. En una primera ronda, tots 7 van formar amb el pasdoble ‘El Desitjat’, d’Emilio Moreno Roca. En segona ronda, i en l’ordre d’intervenció invertit, van formar cada un amb un pasdoble elegit aleatòriament entre tres opcions: ‘Primavera’, d’Antonio Gisbert Espí, ‘Al Cel’ de Francisco Valor Llorens i ‘Brisas de Mariola’, de Francisco Esteve Pastor. Els 7 participants han demostrat molt bones maneres amb la llança i han sabut alçar els aplaudiments del públic amb la seua simpatia.

El jurat estava format per Rafael Jiménez, primer tro de la Filà Ligeros i vocal en la Junta Directiva de la Associació de Sant Jordi; Javier Lerma, sergent major cristià 2019-2022; Juan Antonio Picó, fester d’Honor; Silvia Gómez, assessora musical de l’Associació de Sant Jordi i Juan Antonio Domínguez, ponent de Festes. Desprès d’una llarga reflexió i manifestant que el resultat ha estat molt igualat, el portaveu del jurat ha anunciat que s’otorgava el segon lloc a l’alcodiana Ona Santonja i el primer lloc a la cordonera Aitana Cantó. Aitana ha decidit guiar el bàndol moro, amb la qual cosa deixava lliure el bàndol cristià per a Ona.

D’aquesta manera, Ona Santonja Aracil continua una curiosa i prolífica saga de sergents de la Filà Alcodianos al segle XXI, que va començar en 2005-2008 amb Juan Abad Lillo, Sergent Major Cristià, 2011-2014 Carlos Mateo Gonzàlez, Sergent Major Moro, 2015 Nicolás Cano Cantó, Sergent Infantil Moro, 2022-2023 Juan Abad Llopis, Sergent Infantil Cristià, 2023-2026 Jordi Seguí Orejuela, Sergent Major Cristià i 2024-2025 Ona Santonja Aracil, Sergent Infantil Cristià.

Comments

commentsEls comentaris estan tancats.